Activiteiten en evenementen ‘t Steenhuus

Jaarlijks heeft museum ‘t Steenhuus diverse activiteiten naast de normale openstelling van het museum.
In maart wordt er meegedaan met de grootste landelijke vrijwilligersactie van het Oranjefonds, NL-Doet. Er worden diverse klussen geklaard om en in het museum om het museum voor het nieuwe seizoen er weer spik en span te laten uitzien.
Begin mei vindt de opening plaats van het nieuwe museumseizoen.
In de maand mei, tijdens de Nationale Molendag, wordt er door de Nieberter Molen en museum ‘t Steenhuus een gezamenlijke dag georganiseerd voor jong en oud.

 

Iedere eerste vrijdagavond in de maanden juni, juli en augustus zijn er klootschietavonden op het parcours bij het museum. Een gezellige sportieve activiteit in de mooie omgeving van het museum. In juni is er een optreden van het Shantykoor Tolbert op het plein bij het museum.

 

Eind augustus worden er fietstochten georganiseerd waarvoor getracht wordt ieder jaar nieuwe routes uit te zetten Met Open Monumentendag in september staan de deuren van het museum altijd uitnodigend wijd open om iedereen gastvrij te ontvangen. Er zijn dan extra activiteiten zoals bijvoorbeeld demonstraties van oude ambachten. Ook wordt er gebakken en lekkernijen kunnen worden geproefd. Daarnaast vermaak voor groot en klein. Dit alles omlijst met gezellige muziek.

In oktober organiseert museum ‘t Steenhuus in het kader van Oktobermaand Kindermaand een middag speciaal voor kinderen.
Eind oktober sluit het museum het seizoen weer af.

Alle activiteiten worden tijdig, indien mogelijk, aangekondigd in de streekbladen en worden vermeld in de agenda van de website van het museum en op de dorpswebsite www.nuisniebert.nl.

 

Activiteiten voor de komende periode

  • -er zijn deze maand geen evenementen gepland
AEC v1.0.4
Kijk in de algemene agenda voor alle geplande activiteiten.