Vaste expositie

Tot de vaste exposities in het museum behoren collecties van het schilder- en bakkersambacht. Verder een stijlkamer-huiskamer anno 1900 en een meidenkamer-keuken. In deze meidenkamer treft u o.a. een “tuugkist” voorloper van de kledingkast aan, een koffiebrander die vroeger gebruikt werd om zelf koffie te branden en voorwerpen om zelf mosterd te maken.

reiswieg voor prinses Irene

reiswieg voor prinses Irene

Op de bovenverdieping, die via de trap en eventueel stoellift te bereiken is, oude handgereedschappen, een schooltje, grutters- en kapperswinkel en een taveerne, schoenmakersgereedschap en nog andere gebruiksvoorwerpen.

Het overlevingskistje/reiswieg ten tijde van de 2e wereldoorlog ooit bedoeld voor Prinses Irene, staat ook weer tentoongesteld met foto’s en verhalen over zijn bijzondere geschiedenis en omzwervingen. Dit kistje reisde in mei 1940 met de koninklijke familie van Nederland (IJmuiden) naar Engeland (Londen) en later naar Canada. Na de oorlog is het kistje weer in Nederland beland en via o.a. Hoogkerk in museum ’t Steenhuus.

Ook komen er af en toe gebruiksvoorwerpen bij met mooie en bijzondere verhalen.

 

Dit seizoen 2 wisselexposities

De wisselexpositie van vorig seizoen over radio’s en attributen rond 1920-1960 hebben we wegens succes verlengd en is vernieuwd. Dit is het tweede deel van de verzameling van Herman Stol uit Middelstum. De verzameling geeft een mooi beeld weer van het ontstaan van de hedendaagse radio.

Onze tweede wisselexpositie gaat over het kappersvak. Het is een bijzondere antieke verzameling uit de jaren 1880-1986 van Ben en Joyce Greftenhuis uit Losser. Diverse kappers attributen zijn te bezichtigen, zoals föhns, scheerzeep, krabbertjes, scheerapparaten van welbekende merken. In die tijd erg modern en innovatief!

 

Komt u ’t Steenhuus bezoeken?
Wij heten u van harte welkom, kijk gauw bij de bezoekersinformatie!